Συνεργαζόμενοι Φορείς

Έδρα UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
NMIOTC
NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre
cropped-logo
Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού,
των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου
NRDC-GR
NRDC - GR
Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης

Ειδικοί Σύμβουλοι

Lesley Abdela

Είναι ακτιβίστρια και εκπαιδεύτρια σε θέματα ισότητας φύλων. Το 1980 ίδρυσε το 300 Group με στόχο την αύξηση της συμμετοχικότητας των γυναικών στις τοπικές, εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει κερδίσει το ευρωπαϊκό βραβείο “Γυναίκα του Ηνωμένου Βασιλείου” για το έργο της όσον αφορά στην ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης, είναι Συνεργάτης του Shevolution, μία συμβουλευτική εταιρεία για την ισότητα των φύλων.

Συνεργαζόμενοι Καθηγητές

Καλλιόπη Χαΐνογλου

Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο και τους Διεθνείς Θεσμούς με έμφαση στην Ασφάλεια και τον Πολιτισμό.

Χαρά Καραγιαννοπούλου

Είναι Λέκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με γνωστικό αντικείμενο “Πολιτικά Συστήματα και Διπλωματία στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη”. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Teaching Fellow στο Bielefeld Universitat, Deutschland και είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Σοφία Μπουτσιούκη

Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στο στρατηγικό σχεδιασμό πολιτικών Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Πολιτισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Συνεργαζόμενοι Ερευνητές

Βασιλική Χατζηκαμάρη

Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται ως Πολιτικός Σύμβουλος στον OSCE στα Σκόπια.

Σωτηρία Ευθυμίου

Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται για τον IOM.

Βοηθοί ερευνητές

Δήμτσα Αννέτα

Είναι μεταπτυχιακή στο Πρόγραμμα Διεθνείς Σπουδές, με κατεύθυνση Στρατηγικές Σπουδές & Διεθνής Πολιτική, του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Παπαδοπούλου Αναστασία

Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Κατρακάρη Αγγελική

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Κλωνάρη Δανάη

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας